Omgeving van Domburg

De omgeving van Domburg

Een vakantie in Domburg staat garant voor een hoop plezier. U kunt er namelijk veel ondernemen en beleven. Wat dacht u bijvoorbeeld van:

  • Mooie wandelingen over het strand en de duinen en door het bos;
  • Winkelen in het centrum van Domburg;
  • Culinair genieten in één van de vele restaurants;
  • Zwemmen in het subtropisch zwemparadijs;
  • En nog veel meer...

Maar hiermee is het zeker niet gedaan, want de omgeving van Domburg heeft ook een heleboel te bieden.

Fietsen in de omgeving van Domburg

Wanneer u van fietsen houdt kunt u uw hart ophalen tijdens een vakantie in Domburg. Vanaf Domburg kunt u op de fiets naar gezellige omliggende dorpen, zoals Westkapelle, Zoutelande en Oostkapelle. Niet alleen deze dorpen zijn leuk om een bezoekje te brengen, maar ook de routes per fiets zijn ontzettend mooi. Zo kunt u fietsen over de zeedijk van Westkapelle, langs uitgestrekte Zeeuwse landschappen naar Zoutelande en door het bos richting Oostkapelle.

Bezoekje aan Veere

Met bovenstaande fietsroutes houdt het zeker niet op, want op de fiets (natuurlijk ook per auto) kunt u ook eens een bezoekje brengen aan Veere; de toeristenstad aan het Veerse Meer. Hier vindt u de geschiedenis als het ware op straat. U vindt er straten met Schotse huizen waar vroeger de handel plaats vond. Daarnaast kunt u er genieten op fijne terrasjes waar u al zittend uitkijkt over het Veerse Meer. Ook kunt er een bezoekje brengen aan de verschillende knusse winkeltjes. Een aanrader is zeker “Oma’s snoepwinkeltje”. Hier vindt u 101 verschillende soorten ouderwets snoep.

Een dagje Middelburg

De hoofdstad van Zeeland, Middelburg ligt 15 kilometer van Domburg en behoort ook zeker tot de hoogtepunten wanneer we het over de omgeving van Domburg hebben.

Deze stad heeft tal van bezienswaardigheden. Een mooi beeld is het vijftiende-eeuws stadhuis van Middelburg met zijn prominente plaats op de Markt.
Niet te missen in Middelburg is de Lange Jan, welke midden in het historische centrum staat. De toren is 90,5 meter hoog en één van de populairste attracties in Middelburg. De toren kan namelijk tot ongeveer de helft beklommen worden. De 207 treden leiden u naar een plateau wat opengesteld is voor het publiek. Vanaf dit plateau heeft u een prachtig zicht over de stad en zijn omgeving. Bij helder weer kunt u zelfs de verschillende eilanden die bij Zeeland horen zien liggen.

Het leuke aan Middelburg is dat er niet alleen bezienswaardigheden zijn, maar ook tal van attracties. Gaat u een dagje naar Middelburg met het gezin? Dan kunt u dit leuk combineren, door bijvoorbeeld in de ochtend het historische centrum of verschillende gebouwen te bezoeken en in de middag een leuke attractie aan te doen, wat de kinderen zeker zullen waarderen.
Zo kunt u een rondvaart maken door het historische centrum van Middelburg, of een bezoekje brengen aan attractiepark Mini- Mundi, waar u ook een binnenspeeltuin vindt.
Kortom een dagje Middelburg is voor zowel jong als oud een leuk dagje weg vanuit uw vakantiewoning in Domburg.

Tal van mogelijkheden in de omgeving van Domburg

Bovengenoemde mogelijkheden zijn eigenlijk nog maar een klein aantal opties van wat u kunt zien en ondernemen in de omgeving van Domburg. Er is namelijk nog veel meer, waardoor u zich zeker niet zult vervelen tijdens uw vakantie in Domburg.
Verblijft u in onze vakantiewoning en heeft u vragen over Domburg, de omgeving of bezienswaardigheden? Schroom zeker niet uw vragen te stellen, wij vertellen u graag meer.